Kindla maitsega päkapikk

Sirle Taaksalu

See oli aastal 1983 või 1984. Nagu enne jõule käivad päkapikud, nii ka vanasti käisid nad enne nääre. Minu sussi sisse oli igal hommikul tekkinud kommid, mis olid šokolaadiga kaetud, sees tugev valge mass (nime ma kahjuks ei mäleta). Igal hommikul kaks kommi.

Ühel päeval ma küsisin emalt, kas päkapikkudel teisi komme polegi. Selle peale jõudis järgmisel hommikul minu sussi sisse hoopis teine maius. Edaspidi jälle need samad vanad kommid. Kommid jõudsid sussi sisse kuni lasteaia nääripeoni. Siis sain suure koerapea kujulise karbitäie erinevaid komme, mille seas ka minu lemmikud Ananassikommid.

Pärast lasteaia nääripidustusi hakkas ema ülemisest kapist midagi otsima. Ta avas kapiukse ja sealt langesid alla need samad kommid ja isegi mõned tühjad kommipaberid. Sellest hetkest oli minu päkapikumaa kadunud. Edaspidi panin küll sussi aknale, aga regulaarselt sinna komme ei tekkinud.

Viimased lood

Vaata viimaseid Kalevi lugusid